FORSIDEN‎ > ‎

Historie

01.10.2009: Hurra - Melvin og Nina er udskrevet og skal hentes nu kl 11.30. Skriver senere og lægger flere billeder ud.
 
30.09.2009: Mor og søn har det rigtigt godt godt - måske de kommer hjem før end vi havde regnet med. Det kan godt være Melvin er mindre end Marlon var - men jeg tror han vil indhente hurtigt, for han spiser allerede meget bedre end storbror.
 
29.09.2009: Melvin kom til verden kl. 9.05. Han vejer 3.055 gram og er 51 cm lang - noget mindre end sin stor bror da han blev født.
 
16.09.2009: Nu er det over 3 måneder siden vi har skrevet sidst og der ER sket meget. I starten af juli flyttede vi til Sverige og Marlon begyndte i svensk "dagis". Jeg skal lige love for at det gav en "ketchup-effekt" i Marlons udvikling.

03.06.2009: Første dag helt uden ulykker - nu tror vi rigtig på at det kan lykkedes. Jeg må indrømme at vi var meget skeptiske i starten. Marlon siger dog ikke til endnu, så vi skal stadig være over ham hele tiden - men det går meget bedre.

31.05.2009: Status: Åhhh, skønt at han har ble på om natten. Dette er ikke sjovt for hverken Marlon eller hans forældre. Marlon er træt af at skulle tvinges på toilettet nærmest kontant. Nu skal han i børnehaven i morgen og så går det forhåbentlig bedre. Vi har besluttet køre en lidt mere skandinavisk variant, så i morgen går det mere på sund logik og hvilken signaler Marlon sender.

29.05.2009: Første badedag. Marlon var i et element igen. Nu kan han til med sige det "Marlon elsker vand". Han svømmer som fisk og lader sig ikke mærke af at han ikke har svømmet i siden september. - Nu begynder det STORE. Marlon er en stor dreng nu og har smidt bleen. Vi følger børnehavens råd og tager en kold tyrker.... Aldrig mere ble og toiletbesøg hver 15. minut - lyder let.

06.05.2009: I dag er en mærkedag. Marlon tissede på potten, så nu er vi klar til at smide bleen. Dog må vi vente lidt da børnehaven også skal være klar. De kan ikke tage så mange børn af gangen som pottetræner - de skal nemlig på potten hvert kvarter, pyhh for et renderi.

27.04.2009: I dag var lægen helt sikker i sin sag. Det var jo også det jeg sagde sidste gang i var her - det er en dreng. Det var så tydeligt at vi selv kunne se det på skanningen. Så sidst i september eller først i oktober bliver Marlon storebror til Melvin.

26.04.2009: Nu er vi blevet enige med husejerne. Vi har underskrevet en toårig lejekontrakt og kommer således til at bor i Tygelsjö fra slutningen af juni. Nu arbejde vi på at få en børnehaveplads til Marlon - ikke fordi det er svært, men der er bare ikke plads i nærområdet - ØV.

13.04.2009: Efter er herlig tur i påsken til Danmark (se billederne) har vi nu fundet huset som vi ønsker at flytte hjem til. Vi håber at alt falder på plads inden for få dage. Huset ligger i Tygelsjö syd for Malmø ca. 35 min fra hovedbanegården i København. Skærtorsdag var vi i Malmø for at kigge på huse og spise på Burger King som havde et boldhav som Marlon brugte meget tid i. Da jeg skulle hente ham, for at køre videre havde han ikke tid, han sad nemlig og talte UNO, DOS, TRES.... op til DIEZ på spansk. Vi tossede forældre troede jo ikke kunne særlig meget på spansk. En anden ting, som også har gjort far meget stolt, er at Marlon nu genkender mærkerne på 10-15 mest almindelige biler. Dog måtte han spørge noget forundret, hvad det var for en bil, da der holdt en Ferrari Testarossa på parkeringen i Gilleleje - så nu kender han også den.

25.03.2009: Eftersom lægerne ikke var enige om kønnet fik vi jo lidt længere tid til at bestemme os. Det blev således at vi hver især får vores favorit navn eller i "værste" fald et top 3 navn på vores personlige liste. Her kommer navnene: Pigenavn Olivia og drengenavn: Melvin

23.03.2009: Endnu en gang var vi til skanning og lad mig sige med det samme, at lægerne var ikke enige. Denne gang blev terminen sat til mellem 3-7 oktober og fostret måler nu 5 cm. Lægen i dag mente at vi skulle vente at Marlon ville få en lillebror, hvorimod lægen i sidste ugen sagde at det ville blive en lillesøster. Sandsynligheden for at skanningen i dag er mere korrekt er at udviklingen er længere frem end i sidste uge. Derimod var skanningen i sidste uge langt mere grundig - så måske en lillesøster er mere sandsynligt.

19.03.2009: Marlon skal være storebror. Se de første offentliggjorte billeder af Marlons lille-søsken. Kønnet vides endnu ikke, dog mente lægen at være ret sikker. Vi vil offentliggøre kønnet hvis næste lægebesøg - som er på mandag, siger det sammen. Terminen (fødslen) er sat mellem 4-10 oktober, og alt ser positivt ud. Fostret måler i dag 4,83 cm. Se billederne her

16.02.2009. Marlon har nu haft en lang periode hvor han har været meget let at lægge. For nogle dage siden ændrede det billede sig totalt. Tidligere kumme vi lægge ham 19.45 og han sove selv efter kort tid efter. Nu lægger vi ham 20.30 - og helst uden at have sovet siesta, og alligevel tager det ½-1 time at få ham til at sove. Endelig som man troede man havde en god rutine.... øv.

09.02.2009. Martina fra børnehaven på besøg. De to svinger bare - de er næsten som tvillinger. De har jo også kendt hinanden siden de var inde i maven - Martinas mor gik til fødselsforberedelse med Nina.

16.12.2008. Marlon fylder 2 år. Huset fyldt med gæster, en stor succes.

11.12.2008. To dage uden feber og hoste - i morgen skal Marlon tilbage til vennerne i børnehaven. Penicillin har haft en uheldig bivirkning - det sætter gang i tarmene og det som kommer ud er lugtfrit.

09.12.2008 Marlon har nu haft en meget lang periode uden sygdom. Netop som Nina og jeg talte om det blev Marlon syg dagen efter. De gange Marlon har være syg har han altid fået høj feber - det fik han også denne gang, op til 40,2. Lægen har ordineret penicillin og slimløsende hostesaft - lad os ser hvordan det går 

24.11.2008 Det er ikke fordi Marlons udvikling er gået i stå at jeg ikke har skrevet. Efter gips-armen har Marlon være mere frygtløs end nogen sinde før og kun held og hans forældre har holdt ham fri for større uheld. Det største og mest overraskende er Marlon evne til farver. Han kan med meget stor sikkerhed udpege 8 forskellige farver på spansk. Evnen til at skelne mellem farverne er ikke kun under "ordnede" forhold. Det gælder også hvis man beder ham om at hente en bold, blyant, bog eller hvad som helst i en bestemt farve. Marlons motorik er også forbedret. Han er nu så sikker på sin motorcykel at han kører uden hænder, men med buler i panden.

14.09.2008 Marlon har brækket armen. Det lyder voldsomt, men det er det ikke - faktisk er det ikke engang sikkert, at den er brækket. Det skete i går, da Marlon (som flere gange før) faldt ned af sofaen. Denne gang dog så uheldigt, at han fik meget ondt i armen. Vi ventede en ½ times tid, for at se om smerten skulle forsvinde, men det gjorde den kun når han sad helt stille - altså meget kort tid af gangen. Vi besluttede da at køre på skadestuen, hvor Marlon sprang køen over og kom til med det samme - både hos børnelægen og til røntgen. Resultatet var ikke sikkert og den ansvarshavende overlæge måtte komme for at vurdere billederne. Hun var heller ikke sikker og vi blev sendt til hovedhospitalet i Malaga, heldigvis med Marlon lettere bedøvet. Her måtte vi vente yderligere ½ time, hvorefter det kunne konkluderes, at der måtte tages nye billeder da de første ikke viste noget brugbart. De nye billeder viste heller ikke noget, hvorfor lægen kunne konstatere, at udover at armen var gået afled, var der sandsynligvis intet brækket. Da armen og specielt albuen skal holdes i ro, og Marlon ikke tager sådanne beskeder seriøst, var der ikke andet at gøre end komme gips på. Se billederne her

06.05.2008 Vi kan nu konkludere at Marlon ikke længere ammes. Det gik over al forventning. Nu kigger Marlon til den tidligere "mælkeforsyning" højst et par gange om dagen, men ryster hvergang på hovedet og går videre. 

02.05.2008 Status: Vi må sige at det gået over alt forventning. Indtil nu er lykkedes os at holde Marlon væk fra brystet og beskæftige ham med andre ting. Den helt store "fight" - som vi havde troet skulle komme - er udeblevet, heldigvis. Måske det er gået så let fordi Marlon tilegnet en ny færdighed som tager hans opmærksomhed. Han siger nemlig "blöjer" og kigger med store øjne hvergang (indtil nu 8 gange) han laver det store i bleen. I morgen skal vi se om vi kan sætte ham på potten - spændende.

29.04.2008 I morgen starter det. Når Marlon kommer hjem fra børnehaven er det slut med amning. I børnehaven er Marlon startet på engelsk, hvilket temmeligt hurtigt har givet resultater. Således er Marlon i dag helt klar på både "bye, bye" og "hello". Det sidste siger han med en dyb bas-stemme - hello. Læs videre - måske allerede i morgen om Marlon og amningen - det bliver en gyser.  

08.04.2008 Nu er beslutningen taget - og der er ingen vej tilbage. Den 1. maj er det slut. Fra den dato skal Marlon ikke ammes længere. Vi lader nu op til en hård tid, da Marlon er meget ammeglad.

07.04.2008 Marlon er nu blevet stor. Så stor at han er flyttet afdeling i børnehaven, således går han nu med de allerstørste som begybder skolen efter sommerferien og det kan mærkes. Marlon er nu så træt om morgen (selv om han kommer tidligt i seng) at der ikke længere er tid til at lege inden morgenmad. Til gengæld sover han så let at det er UMULIGT at lægge ham i sin egen seng - så for tiden sover vi alle i samme seng (igen)

11.03.2008 Det var en underlig fornemmelse. Marlon som næsten lige er startet i børnehaven er nu også tilmeldt næste og dermed hans sidste år. For i Spanien begynder man i skolen det år, hvor man fylder 3 år, og det gør Marlon som bekendt til næste år - vildt at tænke på.

02.03.2008 Familien er hjemme igen. Det var dejligt at være på "ferie", men også godt at være hjemme igen. Solen skinner og det var 25 grader i dag. Vores græsplæne vokser og alt er grønt - det er forår og skønt. Skønt var det også i Torrevieja, hvor mormor passede Marlon mens Nina læste og far arbejdede. Mor og far blev fredag aften sendt i byen for at spise og hygge os - bare os alene. Vi tog afsted 19.30 og kunne kun holde os væk til kl. 21.00. Da vi kom tilbage blev vi modtaget af Marlon og mormor som bare havde det dejligt og OVERHOVED ikke var trætte!

27.02.2008 Nu kører familien til Costa Blanca, hvor Marlon skal hygge sig med mormor, Nina skal studere og far skal arbejde. Dog har mormor krævet at mor og far tager ud og spise alene en aften... hmmm, ok - muligvis.

25.02.2008 Natten d. 18.02 er stadig enestående. Marlon sover dog fast fra klokken ca. 20.00 til 05.00, derefter gå Marlon og far op på gæsteværelset de sidste timer - således er natamning ikke noget problem længere. Efter Marlon fik sin apetit tilbage d. 15.02 har han taget på i vægt. På sit lægebesøg i dag kunne lægen konstatere at Marlon havde taget 500 gram på på bare 14 dage. Kampvægten er nu er nu oppe på 10.300 gram. Desuden kunne lægen også vise os to nye kindtænder som er næsten ude.

18.02.2008 I nat var det en historisk nat. Marlon præsterede for første gang at sove 11 timer uden at vågne - og så til med i sin seng. Hans forældre - ja de fik en hel uforstyret nats søvn.

15.02.2008 Marlon endnu en gang hos lægen. Nu var kuren ovre, men det var hosten. Marlon skal nu på en ny medicinkur da hosten nu er gået i bronkierne - øv. Yderligere kontrol om hans vægte skal vente. Som det ser ud nu bliver det ikke nødvendigt - jeg skal lige love for at han har fået sin aptit tilbage.

06.02.2008 Nu har vi haft besøg af Yvonne - hvilken fornøjelse. Nina fik overskud til at læse grundigt til eksamen, jeg fik en afsluttet en del ekstra arbejde og sidst men ikke mindst, nu har vi mad i fryseren til den næste måned - Tak Yvonne. Da Yvonne tog tilbage til Sverige gik vi igen igang med fravænne Marlon med natamning. Det er bare IKKE let, heller ikke for hans forældre. Nu går det endelig noget bedre og han vågner kun et par gange i løbet af natten.

05.02.2008 Marlon hos lægen - igen. Efter at have hostet i 10 dage var det tid til at gå til lægen. Så nu skal han have antibiotika hver 8. time (altså også mens han sover). Mere nervøs blev jeg over hans langsomme vægtstigning. Siden juli har han kun taget 400 gram på.

22.01.2008 Det går allerede meget bedre. De to seneste nætter har Marlon sovet som en engel. Vi har besluttet at vi flytter ned i soveværelset. Når Marlon så vågner i nat går Nina op i gæsteværelset. Vi er tilbage på niveau med 18.11.2007.Marlon er nu blevet endnu mere sikker i sin gang - jeg vil nok siger overmodig, det har i alt fald resulteret i flere buler i panden, men han er jo en dreng.

20.01.2008. Jeg flyttede op på gæsteværelset med Marlon, i fald han skulle begynde som i går - og det gjorde han. Klokken 02.20 begyndte kampen - hvor længe kunne han skrige inden han faldt i søvn. Nedslående resultat for min nattesøvn, klokken 04.50 sov han igen - dog kun frem til 07.50, men da kom Nina og hentede ham. Heldigvis fik jeg lov at sove helt til 09.30 - skønt han have nattevagten. Vi prøve samme koncept igen i nat. Jeg håber det går bedre, vi skal tidligt op - det er jo mandag.

19.01.2008 Nina er rykket op på gæsteværelset så Marlon ikke tiltrækkes "mælkelugten". Jeg sover så med Marlon, men det er helt umuligt. Han vågnede allerede klokken 01.00 og begyndte og skrige. Forsøgte at trøste ham, men klokken 01.25 gav jeg op, nok mest af hensyn til naboerne. I guder hvor han kan skrige - det lød nærmest som han blev mishandlet. Nina kom ned for at amme ham – resten af natten fortsatte som de andre nætter. I nat finder vi på noget andet - se mere i morgen.

17.01.2008 Da Marlon blev syg den 05.12.2007, stoppede succesen med at sove på eget værelse og ikke blive natammet. Da vi så tog på ferie valgte vi at Marlon skulle ammes om natten, således at alle i huset kunne få deres nattesøvn - og det betaler prisen for det. Nu skal han ammes op til 5 gange på en nat og vågner hver gang brystet tages ud af munden på ham - det er ikke holdbart, så nu starter missionen: Marlon skal ikke ammes om natten og han skal tilbage på eget værelse.

15.01.2008 Marlon har endelig vænnet sig til børnehaven. Nu kan jeg aflevere ham uden at han bliver ked af det. Status: Som før ferien. Nu er vi klar til næste skridt, nemlig at få de gamle søvnvanerne tilbage.

11.01.2008 I dag afleverede Nina Marlon i børnehaven og det gik noget bedre - men hvordan går på mandag?

09.01.2008 Marlon går nu mere og mere sikkert. Afhængig af hvordan man vil definere "at kunne gå" går han nu. Han rejser sig op, og balancerer usikkert afsted. Det kan blive op til 5-7 skridt inden han kaster sig mod sit mål eller sætter sig på rumpen.

07.01.2008 Farfar og Oldemor Bibi er kommet. Vi hygger os.

04.01.2008 Marlon i børnehave igen. Det var absolut ingen succes. Enten har han glemt at han gik der, eller også er hans separationsangst kommet noget sent.

03.01.2008 Hjemme igen

21.12.2007 Afsted på juleferie.

17.12.2007 1 års kontrol hos lægen. Marlon er sund, rask og veludviklet (det kunne jeg sige uden at gå til lægen). Han er 77 cm lang og vejer 9.800 gr. Altså har han tabt sig væsenligt under sin sygdom. I følge de spanske mål ligger Marlon præcis på gennemsnittet, men i følge de officielle tal i Danmark ligger han under. Her er længden 78 og vægten 11.800 gr. Se mere her.

16.12.2007 Marlon fylder 1 år. Vi havde fødselsdagsfest hjemme og Benedikte og Karoline havde deres forældre Mette og Anders med. Derudover kom Mikkel og Anni. Marlon fik masser af gaver og havde en rigtig god dag. Til sidst blev Marlon meget træt og gik i seng kl. 20.30 efter at have fejret sin første fødselsdag.

12.12.2007 Lige så pludselig som det hele startede i tirsdags lige pludseligt var rask igen. ENDELIG. Glad og fyldt af energi, så glad at han ikke kunne sove om natten af al den energi som han havde i overskud. Så han legede, smilede og snakkede hele natten.

10.12.2007: Marlon er stadig syg. Han har haft 39-40 grader feber siden natten til onsdag. Vi har dog holdt temperaturen nede med dalsy, en febernedsættende medicin. I dag var vi så på sygehuset igen for at få lavet blod og urinprøve. Prøverne viste ikke noget konkret, så lægen mente, at det var en af ca 200 vira som er i omløb - de mest hårdføre kan tage over en uge at komme af med. Så far, som har taget barnet sygedag i dag, kan forvente nogle flere de næste dage.

05.12.2007. Kl. 02.30: Marlon vågnede med 39,7 i feber og kastede op flere gange. En halv time efter var vi på sygehuset og temperaturen var faldet til 37. Han var frisk men træt. Resten gik fint - ingen feber, dog spiser ham ikke så godt og var dårlig mave.

03.12.2007 Successen fortsætter. Marlon sover til mellem 5.00 og 5.30.

01.12.2007: Det var en stor succes. Marlon sover til klokken 5.30, hvor mor går op på "eget" værelse og Marlon og far ligger og hygger i sengen indtil 7.30

30.11.2007: En stor nat i vente. Marlon har fået sin seng ind på sit værelse og skal sove "alene" i nat. Vi får derimod endelig vores sovevæelse tilbage. SPÆNDENDE - læs her på side om hvordan det gik (måske allerede i morgen)

29.11.2007: Nina sover stadig på gæsteværelset mens Marlon og jeg råhygger i sengen om morgen. Marlon har de seneste dage først vågnet mellem 5.30 og 6.00. Der er håb forude at familien igen kan samles om natten.

18.11.2007: Mor, som ellers sover på gæsteværelset, kom tilbage til familiesengen, dog ikke ustraffet. Marlon opdagede hurtigt at der var mælkebryster i sengen og eneste trøst - amning. Så nu må Nina tilbage på gæsteværelset.

16.11.2007: Marlon lader ingen tvivl hvis der er noget han vil have, peger bestemt og siger hm. Så hvis du vil undgå at han sætter en scene op, ja så må du hellere giver han det han peger på.

14.11.2007: Nu skal det være, Marlon skal ikke natammes længere. Vi beslutter at Nina sover på gæsteværelset, hele natten.

12.11.2007. Nu varer det ikke længe inden han går. Han rejser sig op over alt, slipper med hænder, balancerer et par sekunder og falder. Resultater er, at han skal mandsopdækkes konstant, så han ikke kommer til skade og skal på skadestuen igen som den 21.10.2007.

05.11.2007: Marlon har lært at række tunge. Da vi i dag sad og spiste i IKEA sad der en sød pige på 3 år og smilede sødt og vinkede til Marlon. Han kiggede interesseret på hende med hoved på skrå og pludselig rækker han tunge ad hende. Hun bliver noget fortørnet over Marlon og rækker også tunge ad ham, men det synes Marlon bare var allertiders.

04.11.2007 Hos lægen igen da Marlon hoster så meget at han kaster op. Lægen sagde at det var almindelig forkølelse, så der var ikke meget vi kunne gøre. Vi fik noget til at rense næsen med og fik at vide at vi skulle sove med vinduet åbent :-?

30.10.2007 Fik svar på urinprøven. Marlon fejler intet, bare forkølet.

29.10.2007 Bliver mere og mere modig. Rejser sig over alt og ramler igen - har nu flere buler og skrammer :-(

24.10.2007 Kastede op om morgen og formiddagen, men spiste fint til aften igen.

23.10.2007 Morfar er kommet og havde en masse pakker med, jubii.

21.10.2007 Marlon blev hurtig rask igen. Da alting endelig var godt igen faldt han på legepladsen. Fik en stor bule og et sår i panden. Se: Marlon på skadestuen.

20.10.2007 Marlon er syg. Der er ihvertfald 4 tænder på vej ud. Kunne ikke sove i nat og har feber og er forkølet.

16.10.2007 Lægen sagde, at tandkødet omkring de nye tænder var hævet og ømt. Marlon har ikke taget på i vægt i 2 måneder, og vejer stadig lige under 10 kilo. Lægen vil have, at Marlon skal undersøges for urinvejsinfektion.

14.10.2007 Marlon kravler rigtigt - og langt.

13.10.2007 Marlon rejser sig op ad ting - står og svejer inden han falder ned på rumpen.

12.10.2007 Marlon kan skelne på mamma og pappa. Han siger pappa når far kommer ind rummet.

11.10.2007 To nye tænder på vej ud. Av, det gør ondt - også om natten.

07.10.2007 Hurra, Marlon sagde Pappa i dag.

30.09.2007 Marlon siger "mamma", men ikke pappa eller far øv!

03.09.2007 Marlon i børnehave

Comments